Чистотата в Германия и по-специално в област Швабия, не

...
  Чистотата в Германия и по-специално в област Швабия, не
Коментари Харесай

Защо немците живеят така чисто?

 

Чистотата в Германия и по-специално в област Швабия, не е била „ вродена “, а може да се каже дори насилствена.

Дълго време немците боклука, пепелта, остатъците от домашните животни, костите и помията от кухнята непосредствено през оградата си или където намерят. В резултат от неприятната хигиена плъзнали заболявания и нечистотия из всички градове и селца.

През 15 век на рубрика на Вюртемберг му писнало от тази воня и почнал да издава укази, че боклукът  и торта, които създават хората и добитъкът, би трябвало да се извозва отвън селото или най-малко „ до реката “, освен това единствено перз нощта. Но указите не свършили работа – инспекцията по осъществяването им куцала, защото чиновниците на реда били подкупвани.

Тогава графът издал нов декрет, вследствие на който швабските градове ненадейно станали ЧИСТИ. Указът всъщност бил следният: в случай че забележите, че вашият комшия от няколко седмици не си е изчистил боклука и не сте ни съобщили за него, то ще бъде осъден освен той, само че и вие. А в случай че ни съобщите за тази неправда, ще получите част от земята му.

В резултат на това всяка събота всички демонстративно и подробно почиствали боклуците пред своите дворове, страхувайки се да не бъдат осъдени и да се разделят с парцелите си. Така швабското „ Кервохе “ станало част от културното завещание.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР